Mannen jaren de cel in voor verkoop van 65 kilo cocaïne

DEN BOSCH - Vier mannen uit Breda, Baarle-Nassau, Roosendaal en Spanje zijn woensdag veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen vanwege de handel in cocaïne. De verdachten liepen tegen de lamp toen ze vorig jaar 65 kilo cocaïne verkochten aan, zo bleek later, Spaanse undercoveragenten.

De twee undercoveragenten wilden zogenaamd 65 kilo cocaïne kopen. De drugs zouden naar Spanje worden gesmokkeld in een auto met een geheime bergruimte. Bij een tweede afspraak in de garage greep de Nederlandse politie in en werden alle verdachten opgepakt.

De rechtbank in Den Bosch legde de verdachten celstraffen op van veertig maanden. De 32-jarige Bredanaar krijgt nogeens drie maanden extra, omdat hij in zijn huis ook nog wapens, munitie, cocaïne, hasj en hennep had liggen.

Leverancier
Een 37-jarige man uit Breda die door één van de undercoveragenten samen met één van de andere vier verdachten is gezien in het garagebedrijf, moet twintig maanden de cel is. Mogelijk leverde hij de cocaïne aan de andere verdachten, maar hiervoor is te weinig bewijs. De man krijgt wel 20 maanden cel voor het bezit van de drugs.
Meer over dit onderwerp:
west-brabant drugs cocaïne rechtszaken
Deel dit artikel: