3000 liter grondstof voor drugs gevonden midden in woonwijk Tilburg: goed voor 15 miljoen xtc-pillen

TILBURG - De politie heeft woensdagavond in een loods aan de Lambert de Wijsstraat in de Tilburgse wijk Goirke zo'n drieduizend liter grondstof voor drugs aangetroffen. De stof is waarschijnlijk voor de productie van MDMA. Er zouden ongeveer vijftien miljoen xtc-pillen van gemaakt kunnen worden.

Een woordvoerder laat weten dat de inval onderdeel is van de grootschalige anti-drugsactie Operatie Impact, die de politie dinsdag is gestart. Net als bij de eerdere invallen van dinsdag en woensdag kwam de politie de grondstof op het spoor via een tip.

Omdat er geen andere materialen om drugs mee te maken in de loods staan, vermoedt de politie dat de ruimte enkel als opslagplaats dient. Naast de grondstof werd ook 25 kilo zwaar vuurwerk gevonden.


Pallets
De vloeistof is opgeslagen in zestien metalen tonnen op een aantal pallets. Er waren twee personen aanwezig bij de loods toen de politie de inval deed. Er is nog niemand aangehouden.


In de loods is al vaker een inval geweest. In de afgelopen twee jaar werd er 5000 kilo zwaar vuurwerk gevonden en ook werd er een hennepkwekerij ontdekt, aldus de politie.

Deel dit artikel: