Verwarde man (46) gooit meubels op straat en steekt huis in brand

OOSTERHOUT - Een 46-jarige verwarde man heeft donderdagochtend zijn huis in brand gestoken aan de Kannonierstraat in Oosterhout. Dat deed hij nadat hij een fiets en wat huisraad door het woonkamerraam naar buiten gooide. Hij is aangehouden.

Een buurtbewoner belde 's ochtends rond half acht wegens overlast de politie. Toen de agenten arriveerden was de man al aan het gooien met zijn huisraad. De politie denkt dat het verwarde gedrag mogelijk komt door drugsgebruik.

Toen de man gevraagd werd naar buiten te komen, stak de man een meubelstuk in brand. Hier kwam veel rook bij vrij. Uiteindelijk hebben agenten de man uit zijn huis kunnen halen. De man moest naar het ziekenhuis om verzorgd te worden. Daar is ook bloed afgenomen om te kijken of de man ook echt onder invloed van drugs was.

Brandweer
De brandweer was er snel bij en voorkwam dat het huis helemaal uitbrandde. De ravage in de woning is groot.

Bewoner gewond
Vanwege de ernst van de zaak werd er in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet meer te komen. De man is een bekende van de politie en andere hulpverleners. De man is aangehouden.
Deel dit artikel: