Medewerkster Salsa Breeze na schietpartij: 'In Urban Area lopen vervelende types met pakken geld'

BEST - Na de dodelijke schietpartij afgelopen zondagnacht in Best staat het salsafeest Salsa Breeze onder druk. De gemeente besloot de feesten volledig te verbieden. Een medewerkster van de feesten zegt dat bijna alle problemen bij één zaal liggen: de ‘Urban Area’.

"Het is over het algemeen een heel leuk feest waar mensen uit alle hoeken van Nederland, België en Duitsland komen om te dansen. Ze dossen zich ook helemaal uit”, zegt de medewerkster die graag anoniem wil blijven. “Alleen in de Urban Area wordt er niet gedanst. Daar zitten andere mensen die niet dansen en andere dingen doen. Daar is vaak iets aan de hand.”

LEES OOK:
‘Yassine was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’, groot verdriet na schietpartij


Petitie
Een petitie is opgezet door de dansende bezoekers om het verbod op het feest tegen te gaan en ook op die site is de kritiek op de specifieke zaal niet mals.“Wij zagen helaas dat een deel van de urban community onze etiquette en waarden niet deelden, zodat de machosfeer van de urban area een slechte invloed had op het gehele feest”, aldus de mensen achter de petitie.

'Intimiderende sfeer'
“De organisatie staat ook zelden toe dat daar vrouwen achter de bar staan, omdat er een intimiderende sfeer hangt”, vertelt de medewerkster. ”Het zijn vaak vervelende types die met pakken geld rondlopen.”


LEES OOK: ‘Salsafeest moet ondanks schietpartij blijven’, petitie al ruim 1000 keer ondertekend

Jochem van Pelt, die met zijn bedrijf de bar verzorgd tijdens de feesten, herkent zich niet in het verhaal van de medewerkster: "De politie heeft de camerabeelden meegenomen, anders had ik kunnen laten zien dat er wel vrouwen werken in de Urban Area."

Meer over dit onderwerp:
best evenementen salsa breeze schietpartijen
Deel dit artikel: