Dick Jaspers overleeft poulefase bij WK driebanden in Bolivia: 'Er zijn wel twintig kanshebbers’

SANTA CRUZ - Biljarter Dick Jaspers uit Sint Willebrord is bij het wereldkampioenschap driebanden in Santa Cruz (Bolivia) doorgedrongen tot de laatste 32 biljarters.

Jaspers was de sterkste in de poule met Erick Tellez uit Costa Rica en de Japanner Sakai Nobuyasu en plaatst zich daarmee voor de volgende ronde.

Warm en hectisch
De omstandigheden in Santa Cruz, dertig graden en een hectische stad, zijn niet de rustige omstandigheden die een biljarter wenst rondom zijn wedstrijden. Jaspers verkaste zelfs naar een ander hotel. Jaspers: “We moesten met de taxi een half uur door de stad om bij de biljartzaal te komen. Nu hebben we een hotel op loopafstand. Gelukkig is er in de biljartzaal wel airco.”

Volgens de biljarter uit Sint Willebrord is er dit jaar op voorhand geen duidelijke favoriet aan te wijzen. “Er zijn zeker 20 tot 25 kanshebbers en de wedstrijden zijn een stuk korter. Het niveau is flink gestegen. De uitkomst is onvoorspelbaar”, beschrijft Jaspers de concurrentie.

De inwoner van Sint Willebrord was al drie keer eerder wereldkampioen. “De laatste keer was dat in 2011 in Peru. Daar bewaar ik goede herinneringen aan.”
Deel dit artikel: