Twee bewusteloze studenten in huis Tilburg hadden te veel GHB en alcohol gebruikt

TILBURG - De twee studenten die vrijdagochtend bewusteloos werden gevonden in een huis aan de Oude Goirleseweg in Tilburg hadden te veel alcohol en GHB gebruikt. Dat hebben ze vrijdagmiddag tegen de politie gezegd. De mannen werden in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels zijn ze buiten levensgevaar.

De slachtoffers werden rond vijf uur in de woonkamer gevonden door een huisgenoot. Die waarschuwde in paniek de alarmcentrale. De politie en twee ambulances gingen direct op de melding af.

Ziekenhuis
Ambulancepersoneel kon de mannen niet bij kennis brengen. De slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen op de intensive care.

De politie begon meteen een onderzoek naar de toedracht. Uit verhoren van huisgenoten bleek al snel dat de mannen drugs hadden gebruikt. Er werd rekening mee gehouden dat de studenten in het uitgaanscentrum in Tilburg mogelijk 'vervuilde drugs' hadden gebruikt.

Dit was niet het geval. De slachtoffers verklaarden vrijdagmiddag na het ontwaken dat ze door alcohol en drugs langdurig out waren gegaan. De politie heeft een kleine hoeveelheid GHB die nog in het studentenhuis stond in beslag genomen.

Waarschuwing
De politie waarschuwt voor de gevaren van GHB. De partydrug verdooft de ademhaling waarna je bewusteloos raakt. Als er niet snel wordt ingegrepen kan de gebruiker overlijden. De studenten hebben veel geluk gehad.
Deel dit artikel: