Mark vindt na twintig jaar de ring van zijn vader terug: ‘Ik sta nog te trillen’

ROOSENDAAL - Het is een klein wonder. Twintig jaar lang was Mark van Merriënboer (54) uit Roosendaal op zoek naar de ring van zijn overleden vader. Vorige week dook het sieraad onverwacht op.

Hij kan het nog steeds niet geloven. "Ik kijk regelmatig naar mijn vinger om te zien of het wel echt is. De ring is gewoon terug! Hij is zo belangrijk voor me."

Met tranen in zijn ogen kijkt Mark naar foto's van zijn vader Rinus. "Mijn vader beloofde me dat ik de ring zou krijgen als hij er niet meer was." Dat gebeurde. Mark was woedend toen hij hem kwijt was geraakt. "Ik heb uren zitten huilen. Het is één van de weinige dingen die ik nog van hem heb.”

Vuilniszak
Mark had de kleren van zijn vader jaren geleden in een vuilniszak gedaan. Hij gaf de zak aan zijn vriend Jean Knockaert (74) uit Roosendaal, die kleding verzamelt voor het goede doel. Hij had niet door dat hij de ring in de zak had laten vallen.

Twintig jaar lang stond de zak in de kast van Jean. “Ik was hem helemaal vergeten.” Totdat hij vorige week zijn kast op ging ruimen. “Ik hoorde iets rinkelen en keek in de zak. Het was gewoon de ring van de vader van Mark!”

Jean aarzelde geen moment en ging met de ring naar Mark. Die kon zijn geluk niet op. “Als mijn vader dit wist, dan zou hij zo trots zijn geweest. Ik ga hem nooit meer kwijtraken! Nooit!”
Deel dit artikel: