Eindhovense muzieklegende Ad van Meurs op 64-jarige leeftijd overleden

11 november 2017 om 15:14 • Aangepast 20 november 2020 om 20:40
nl
De Eindhovense muzikant Ad van Meurs is op 64-jarige leeftijd overleden. De man die de blues- en folkmuziek naar het Brabantse landschap bracht, kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Ad van Meurs werd in 1953 geboren in Boxtel, groeide op in Gemert en vestigde zich als muzikant in Eindhoven. Hij organiseerde muziekavonden in alle vormen en formaten: van blues in donkerbruine buurtcafés tot grote internationale namen in het Muziekgebouw in Eindhoven.

'Folk-blues'
Hij zal vooral herinnerd worden om zijn muziek, zogenoemde transatlantische ‘Folk-Blues’. Hij maakte vaak reizen naar de zuidelijke staten in de VS, waar hij onder meer tourde met zijn band The Watchmen, een van zijn vele muzikale projecten. Hij deed daar muzikale inspiratie op om vervolgens die Amerikaanse sound in een Europees jasje te steken. Hij laat een groot oeuvre achter en heel scala aan albums. Alleen al met The Watchmen nam hij dertien albums op.

Familie
Van Meurs trad vaak op met zijn levenspartner Ankie Keultjes die zong. Zijn zoon Dylan was soms achter de drums te vinden. Hij laat hen en zijn dochter Hebe achter.

Niet alleen Brabant rouwt om het verlies van een groot man. Zijn collega-muzikanten en vrienden van Budel tot in Texas herdenken Ad.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!