Kringloopwinkel koopt brandweerwagen en geeft die aan de jeugdbrandweer

ASTEN - De leden van de jeugdbrandweer in Asten en Someren hadden zaterdag een bijzondere dag. Ze kregen namelijk een nieuwe brandweerauto. Het is een cadeautje van de plaatselijke kringloopwinkel.

Hij is niet rood, maar geel. En daar zijn de jongeren eigenlijk best blij mee, want dat maakt hem wel bijzonder. De 'wannabe' brandweermannen hebben het een jaar moeten stellen zonder oefenmateriaal. “Door de regionalisering is de tweede auto hier verdwenen en konden we niet meer oefenen”, aldus een van de jongeren.

Cadeau
De plaatselijke kringloopwinkel in Asten vond dat het zo niet langer kon en kocht daarom een afgeschreven brandweerwagen voor de jongeren. Die kostte zo’n 30.000 euro. Een flink cadeau zou je zeggen, maar dat valt mee als je bedenkt dat ze jaarlijks zo’n 300.000 euro te verdelen hebben. “Bij ons worden alle inkomsten teruggegeven aan de stichtingen en evenementen in Asten en Someren”, aldus Hans van Rooy, penningmeester van Kringloop ONA.

Er was zaterdag een officieel gedeelte. De voorzitter van de kringloopwinkel kwam de sleutel overhandigen aan de burgemeesters van Asten en Someren, die op hun beurt de sleutel weer overhandigen aan de brandweermannen in spé. Natuurlijk werd de brandweerauto daarna ingewijd en daarvoor – hoe kan het ook anders – werd de brandweerauto nat gespoten met een brandweerslang.
Deel dit artikel: