Hadouir reed niet toeterend door Den Bosch na WK-plaatsing Marokko: ‘De ontlading was wel groot’

DEN BOSCH - Marokko heeft zich zaterdag voor het eerst sinds 1998 geplaatst voor het WK voetbal volgend jaar in Rusland. De 2-0 overwinning op Ivoorkust was voldoende om de kwalificatie als winnaar af te sluiten. En dat werd hoorbaar gevierd in verschillende steden.

Ook door Anouar Hadouir. Hij reed dan wel niet toeterend door zijn woonplaats Den Bosch, maar: “De ontlading was wel groot. Twintig jaar niet op een WK was natuurlijk wel héél erg lang.”

Café afgehuurd
De 35-jarige Hadouir, die bij Excelsior speelt, had samen met een twintigtal vrienden een café afgehuurd om naar de allesbeslissende wedstrijd te kijken.

“Op voorhand was de plaatsing nog niet duidelijk, want Ivoorkust heeft een erg goed team. We speelden op een heel slecht veld, maar Marokko vocht zich in de wedstrijd en heeft verdiend gewonnen. We hoopten dat we tijdens het WK voor twee landen konden juichen, nu alleen voor Marokko", zegt Hadouir in het radioprogramma Sportlunch.

Akkefietje
Bij Marokko stonden Feyenoorder Karim El Ahmadi en Ajacied Hakim Ziyech in de basis. Ook de Marokkaanse Nederlanders Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hadden eveneens een basisplaats gekregen van de Franse bondscoach Hervé Renard. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor Marokko. Deze inbreng was belangrijk voor Marokko.

Hadouir: “Maar het was in mijn ogen wel cruciaal dat de bondscoach de strijdbijl met Hakim Ziyech had begraven. Door een akkefietje werd Hakim lange tijd niet opgeroepen. Nu speelde Hakim gelukkig weer.”

In veel plaatsen gingen aanhangers van Marokko, al dan niet luid toeterend in een auto, de straat op. Hadouir niet. “Ik was ontzettend blij. We zijn gezellig in het café gebleven.”

Sportief voortuitkijken wil hij niet. “Laten we eerst maar eens van dit moment genieten. Het was geweldig. Het WK begint pas op 14 juni”, zegt Hadouir die niet meer op een plaats in de Marokkaanse selectie rekent. “Het is aan de jongens die deze plaatsing hebben afgedwongen.”
Meer over dit onderwerp:
marokko wk anouar hadouir voetbal
Deel dit artikel: