Medewerkers van rookworstenfabriek Unox gaan weer staken

OSS - Voor de vijfde keer gaan medewerkers van Unox staken. Maandagavond zullen er aanmerkelijk minder rookworsten van de lopende band komen. Tot dinsdagavond laat blijft het stil in de fabriek in Oss.
Dinsdagmorgen verwacht vakbond FNV zeker 150 medewerkers die meelopen in een stakingsmars van de fabriek naar het centrum in Oss. Daar zal onder meer Jan Marijnissen, oud-SP voorman en oud-medewerker van Unox, de stakers toespreken.

Geld

De Unox-medewerkers strijden voor zekerheid over hun baan en behoud van hun koopkracht en hun pensioenregeling. Zwanenberg en Unilever hebben voor tien jaar productieafspraken gemaakt voor de fabriek in Oss.

De FNV wil harde garanties van Unilever over pensioen en werkgelegenheid en betere afspraken over een aantal andere arbeidsvoorwaarden die Unilever en Zwanenberg willen versoberen. Bij de Unox-fabriek in Oss werken zo’n 300 medewerkers.

Lege schappen
Bij de vorige staking had Hema al moeite om aan genoeg rookworsten te komen. De verwachting is dat supermarkten ook lege schappen rookworst zullen krijgen.
Meer over dit onderwerp:
bedrijven unox oss acties overnames