‘Zaak in de doofpot’, Stefano van Delden baalt van stoppen onderzoek mishandeling bij Helmond Sport

HELMOND - Stefano van Delden noemt het stoppen van het onderzoek naar de mishandeling bij Helmond Sport zeer teleurstellend. Het Openbaar Ministerie zegt onvoldoende aanleidingen te hebben om verdachten te vervolgen.

Van Delden, zaakwaarnemer van Ajax-speler Mees de Wit, liep op 15 september na de wedstrijd Helmond Sport-Jong Ajax samen met De Wit en diens broer naar de parkeerplaats bij het stadion. Daar ontstond een woordenwisseling tussen Helmond Sport-fans en het drietal. Daarna werden de drie belaagd, volgens Van Delden. Er lag volgens hem een racistisch motief ten grondslag aan de mishandeling.

“Ik vind het erg teleurstellend dat het OM het onderzoek stopt. Er zijn gewoon duidelijke camerabeelden waarop de verdachten te zien zijn”, vertelt Van Delden.

LEES OOK: Onderzoek mishandeling zaakwaarnemer na Helmond Sport-Jong Ajax gestopt

'Veel mensen hebben het gezien'
“Bovendien hebben heel veel mensen het voorval gezien”, vervolgt de zaakwaarnemer. Hij doelt op het feit dat niemand zich bij de politie heeft gemeld als getuige. “Ik krijg nu het gevoel dat deze hele zaak in de doofpot is gestopt.”

In overleg met zijn advocaat heeft Van Delden besloten de zaak verder te laten rusten. “Ik richt me graag op het positieve en laat het negatieve weer achter me.”

Deel dit artikel: