Jumbo opent eerste gemakswinkel op station Eindhoven, ook Den Bosch krijgt Jumbo City

EINDHOVEN - Jumbo City. Zo heet de winkelformule waarmee Jumbo uit Veghel de concurrentie met Albert Heijn To Go’s aan wil gaan op onder meer de treinstations in Nederland.

Dinsdagochtend om zeven uur is op station Eindhoven de eerste Jumbo City officieel geopend.

Treinreizigers kunnen zowel door de week als in het weekeinde terecht bij de mini-supermarkt.

Gestage groei
Het aantal mini-supermarkten op stations - ook wel gemakswinkels genoemd - groeit gestaag, meldt de NOS. Zo heeft Albert Heijn tientallen van dat soort mini-supers, de AH to go's.

Als het aan het Jumbo ligt, is de vestiging op station Eindhoven de eerste van zeker twintig, dertig mini-supers. "Aan ons zal het niet liggen.  Deze winkel smaakt naar echt veel meer", zegt Jumbo-directielid Colette Cloosterman-Van Eerd in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar we zijn daarbij erg afhankelijk van de locaties die vrijkomen op NS-stations."

Tegen Omroep Brabant vertelt het directielid dat: "Over een paar weken wordt op station Den Bosch een tweede Jumbo City geopend. Waarschijnlijk komen er volgend jaar nog meer."

Met de winkels speelt de supermarktketen in op de vele mensen die met de trein reizen. "Rondom treinstations is veel behoefte aan lekker en gezond eten. En dat is er nog niet zoveel."

Kennis van La Place
In de mini-super van Jumbo maakt het bedrijf ook gebruik van de kennis die is opgedaan bij La Place, de oude restaurantformule van V&D die vorig jaar werd gekocht door Jumbo. "Zij zijn de eerste die het wapen van ultra-vers inzetten. Duidelijke invloeden van La Place. Dat is echt anders dan AH To Go", zegt Jan-Willem Grievink van het Food Service Instituut Nederland.

Uit onderzoeken blijkt dat het vooral consumenten tot 40 jaar zijn die regelmatig in de gemakswinkels kopen.
Deel dit artikel: