Klaar terwijl u wacht: Bredase startup wint prijs met snelle röntgenfoto’s

15 november 2017 om 20:27 • Aangepast 20 november 2020 om 20:33
nl
Röntgendokters bestaat pas een half jaar, maar het bedrijf heeft wel al een prijs gewonnen: de Breda Startup Award 2017. Mede-oprichter en radioloog Sander Bodewitz is trots en blij: “Het is een bekroning voor ons harde werk.” Volgende stap? Nederland veroveren.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Na tien jaar in een ziekenhuis te hebben gewerkt, besloot Bodewitz samen met een bevriende radioloog en een ondernemer Röntgendokters op te richten. Aanleiding: de tergend lange wachttijden bij ziekenhuizen. “Bij ziekenhuizen duurt het vaak dagen voordat je terecht kunt voor een foto. Vervolgens moet je ook weer lang wachten op de resultaten. Wij doen dat sneller en efficiënter”, zegt Bodewitz.

Bij de Röntgendokters kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een röntgenfoto, echo, hartfilmpje, bloedafname of botdichtheidsmeting. “Twee uur later ligt de uitslag bij de huisarts.” Een grote uitkomst voor mensen die snel willen weten of er iets mis is.

Wachten op privacy instellingen...


Heel duur
Hoe kan het dan dat die röntgenfoto’s zo lang op zich laten wachten bij ziekenhuizen? “Het is voor ziekenhuizen vaak duur om dingen aan te bieden die ook buiten het ziekenhuis kunnen. Maar ze moeten tegelijkertijd nu eenmaal wel alles kunnen aanbieden. Dat zorgt ervoor dat het vaak fabrieksmatig wordt aangepakt. Wij kunnen dat veel efficiënter en sneller en ook in overleg met een patiënt.”

Hoewel zijn bedrijf pas een half jaar draait, is er bij Bodewitz geen gebrek aan ambitie. “Over een jaar of vijf hopen we Nederland veroverd te hebben.” Binnenkort opent het bedrijf een tweede vestiging in Amsterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.