Arme Sint! In Den Bosch staat de kerstboom al op de Parade

20 november 2017 om 19:49
nl
Sinterklaas zal even naar adem happen: amper één dag na zijn aankomst in Den Bosch is op de Parade al een gigantische kerstboom geplaatst. De Sint arriveerde zondag rond het middaguur bij het Sint Jans Bolwerk en maandagmiddag werd de kerstboom al op z’n plek gezet op de Parade. Ook de rest van het plein werd al in kerstsferen gebracht. Sinterklaas bromt hoorbaar achter zijn baard.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De zogeheten Joris kerstboom op de Parade is al jaren een publiekstrekker. Mensen hangen in de boom kaarten, brieven, bidprentjes en foto’s van dierbaren die ze willen herdenken. De KRO-NCRV maakte acht jaar geleden voor het eerst een tv-programma over de verhalen achter de vele boodschappen.

Omdat het programma niet door dreigde te gaan, sprong de gemeente Den Bosch bij met een financiële injectie van 30.000 euro. Met dat geld is de gemeente niet alleen verzekerd van een programma op tv, maar ook van een plein in kerstsferen, stalletjes en uiteraard de nodige horeca.

Beetje verwarrend
Sinterklaas schudt onderwijl zijn hoofd. "De nieuwe burgemeester Jack Mikkers begrijpt het nog niet helemaal", aldus de Sint tegen zijn medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.