Nederland met zelfvertrouwen naar halve finale Hockey World League

23 november 2017 om 09:30 • Aangepast 20 november 2020 om 20:20
De Nederlandse hockeydames zijn weer een stap dichter bij de eindzege in de Hockey World League Final. In de kwartfinale waren ze duidelijk te sterk voor China: 4-0.

Lidewij Welten staat na de wedstrijd tegen China in de top vijftien van meest ervaren internationals van Oranje. De Eindhovense speelde in Auckland (Nieuw-Zeeland) haar 168e interland. Ze is daarmee nog wel ver verwijderd van de koppositie: Minke Smeets-Smabers speelde in het verleden 312 interlands.

Bossche treffers voor Oranje
Welten bekroonde haar interland met een doelpunt, na vier minuten opende ze de score. Twintig minuten later maakte Marloes Keetels, haar ploeggenoot bij HC Den Bosch, de tweede treffer voor Oranje.

In de slotfase verdubbelde de Nederlandse ploeg de voorsprong. Eerst was het Caia van Maasakker die vanuit een strafcorner de 3-0 maakte, spits Frédérique Matla, ook van HC Den Bosch, liet de 4-0 aantekenen.

Zelfvertrouwen
Keetels, captain van Oranje, was na afloop blij met de overtuigende zege. Ook het feit dat Nederland nog altijd geen goal tegenkreeg deed haar goed. "Ik ben blij met de verdediging", zei de hockeyster uit Schijndel. "En aanvallend gaat het ook goed."

Dertien doelpunten voor, nul tegen en Oranje in de halve finale. "Ik denk dat het team zelfvertrouwen heeft, maar het is nog steeds maar de halve finale", zei Keetels met een glimlach. Winst in de finale op zondag, daar gaat het om. Zaterdagochtend wacht echter eerst nog de halve finale tegen Zuid-Korea.

De Udense Maartje Krekelaar was voor de kwartfinale al topscorer van het toernooi. Ondanks enkele kansen wist de speelster van HC Den Bosch haar vijfde toernooitreffer niet te maken.