'Bel de politie, bel een ambulance, papa is aangereden!'

27 november 2017 om 14:34 • Aangepast 20 november 2020 om 20:13
nl
Timo Arts uit Zeeland lag even op bed, toen hij zondagmiddag een doffe harde klap hoorde, gevolgd door een hoop geschreeuw en gekrijs. Daarna werd op zijn deur gebonkt. Er stonden drie jonge kinderen aan z'n deur. "Ze riepen: 'Bel de politie, bel een ambulance. Papa is aangereden!' Ze stonden door elkaar te schreeuwen."
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Arts (23) pakte meteen zijn telefoon en belde. Toen hij naar buiten liep, zag hij een vrouw met een man die buiten bewustzijn was. De man was, zo bleek later, aangereden terwijl hij probeerde zijn gezin te beschermen tegen een auto die kwam aanrijden over de Tweehekkenweg in Zeeland.

LEES OOK: Beschonken bestuurder gaat ervandoor na aanrijding, slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis

"Vrijwel meteen kreeg ik twee telefoons in m’n hand gedrukt om het adres te bevestigen aan de meldkamer. Ik heb dekens en water gehaald en ben de hele tijd bij de man gebleven."

Wachten op privacy instellingen...


Aanspreekbaar
Het slachtoffer dat zondagmiddag zwaargewond raakte, is inmiddels aanspreekbaar. Hij ligt voorlopig in het ziekenhuis met verwondingen aan hoofd en been. De 42-jarige man liep met zijn kinderen in de berm en werd geschept. Volgens de politie was de automobilist ingereden op het jonge gezin toen de vader, moeder en hun kinderen naast de weg liepen.

Waarom ze daar liepen, is niet bekend. De vader werd aangereden toen hij zijn kinderen in veiligheid wilde brengen. De rest van het gezin, de vrouw en drie kinderen van zeven, tien en twaalf, bleef ongedeerd.

Beschadigde auto
Terwijl het slachtoffer gewond op de weg lag, ging de automobilist ervandoor. De politie heeft later in Schaijk een verdachte aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben.

De 56-jarige verdachte werd bij zijn huis gearresteerd. Agenten vonden daar ook een beschadigde auto. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen. Ook is zijn auto in beslag genomen.

'Doorrijden is laf'
Namens de familie laat zwager Jannesjan Bergmans weten dat de verwondingen relatief meevallen. "Het had nog veel erger gekund."

Dat de automobilist is doorgereden na het ongeval, dat noemt de familie laf. "We vinden het ook zeer kwalijk dat iemand gaat rijden met drank op. Wij vinden dat mensen daar absoluut rekening mee moeten houden. Dus ook tijdens de feestdagen en straks met carnaval."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.