Modegoeroe Mart Visser viert jubileumshow in... Sleeuwijk! [FOTO’S EN FILMPJES]

SLEEUWIJK - Ontwerper Mart Visser (49) zit 25 jaar in het vak en vierde dat met een grootse modeshow: ‘Back to my roots’. Hij koos niet voor modehoofdstad Amsterdam, maar juist voor zijn geboorteplaats Sleeuwijk. “Door terug te gaan naar waar je vandaan komt, laat je zien wie je geworden bent.”

Op de catwalk showde hij vrijdag en zaterdag topstukken uit de 50 collecties die hij in zijn carrière maakte. Ook toonde hij zelfgemaakte kunstwerken in één van de munitiekelders van Fort Altena. “Ik voel me goed en heb het naar mijn zin. Dat wil ik hier uitstralen”, vertelt de modekoning.

Reünie
Visser is geboren en opgegroeid in Sleeuwijk. De keuze voor Fort Altena, op de grens tussen Werkendam en Sleeuwijk, was dan ook snel gemaakt. “Dit is een heerlijk ruige en rauwe locatie. Dat geeft een prachtig contrast met een chique modeshow.”

Het idee ontstond in juni, tijdens een reünie met zijn oude basisschool. “Dit is een lokaal feestje”, glundert hij. “Ik loop hier letterlijk door mijn herinneringen. Ik ben wel vier oppassen van me tegenkomen. Ook oud-klasgenoten, leraren en vrienden. Dit is geweldig om mee te maken!”

Basisschool
In de zaal zitten dan ook veel oude bekenden. “Het is leuk dat hij bij me in de klas heeft gezeten. Knap dat hij dit allemaal heeft bereikt”, vertelt José Huisman (48). “Op de basisschool organiseerde hij ook altijd al modeshowtjes. Wij mochten dan altijd mee. Het zat er toen al in.”

Ook zijn broer André vloog speciaal over vanuit Moskou. “Dit is een heel bijzonder moment voor hem, daar moest ik gewoon bij zijn. Ik ben heel trots op hem.”

Meer over dit onderwerp:
sleeuwijk mode mart visser modeshows
Deel dit artikel: