Opgelucht NAC heeft als team gestreden en gaat met vertrouwen naar de rivaal [VIDEO]

BREDA - Trainer Rob Penders, die de geschorste Stijn Vreven verving, was vooral opgelucht na de 3-1 winst van NAC tegen Excelsior. "Dit hadden we zo nodig."

Deze overwinning is het beste medicijn om het vertrouwen weer terug te krijgen. Je kan lullen als Brugman, maar uiteindelijk gaat het om de punten. En we hebben ook goed gespeeld. Dus dit geeft vertrouwen voor de serie wedstrijden die nu komen”, aldus Penders.

‘Smaakt naar meer’
Nigel Bertrams keepte voor de tweede keer dit seizoen vanaf het begin. Hij kreeg de voorkeur boven Noppert en Birighitti. Bertrams was heel blij na afloop: “Gelukkig hebben we nu drie punten. Ik hoorde woensdag dat ik zou spelen en ben superblij dat ik nu eerste keeper ben.”

En dat is een mooi moment, want de wedstrijd van aanstaande vrijdag is tegen de rivaal en tevens Bertrams vorige werkgever Willem II: “Al sinds ik bij NAC speel, staat deze wedstrijd met rood omcirkeld in mijn agenda. Ik heb er heel veel zin in. Ik ken bijna alle jongens nog. Eindelijk heb ik mijn plek onder de lat en dan mag ik meteen zo’n wedstrijd spelen. Ik heb er zin in.”

Vertrouwen
Penders, NAC-icoon, kijkt ook uit naar de ontmoeting met Willem II. “Het is een hele aparte wedstrijd die in beide steden enorm leeft. We hebben allebei een goede generale gehad, maar ik heb er vertrouwen in dat wij daar met een overwinning weg kunnen gaan.”
Meer over dit onderwerp:
nac nac breda excelsior willem ii rob penders voetbal
Deel dit artikel: