Charles Dickensfestijn Drunen wil net zo groot worden als het Bloemencorso van Zundert

DRUNEN - De organisatie van het Dickensfestijn in Drunen wil als evenement net zo groot worden als bijvoorbeeld het Bloemencorso in Zundert en de Brabantsedag in Heeze. Die evenementen trekken enorme aantallen toeschouwers en zijn de paradepaardjes van onze provincie. Voorzitter Joes van Hees is zonnig over de toekomst van ‘zijn’ evenement. “Ik denk dat we binnen een paar jaar kunnen gaan wedijveren met dat soort evenementen.”

Het Charles Dickensfestijn is een nog relatief jong evenement rond de kerst, maar wel een evenement dat al veel bezoekers trekt. De voorbereidingen voor de 13e editie houdt veel inwoners van Drunen dan ook al maanden van de straat. Hans Brok is de opperklusman van het evenement. “Mijn taak is de gevels bouwen, al het schilderwerk en zelfs doodskisten bouwen.”

Oude tijden komen tot leven
Tijdens het Dickensfestijn komen de figuren uit de boeken van Charles Dickens tot leven in de Drunense straten. “Van hoog tot laag”, vult Hannie van Spijk van de organisatie aan. “Notabelen, maar ook het laagste van het laagste. Van mensen die lijden aan de pest tot en met hoertjes. Je komt ze allemaal tegen.”

De bewering van voorzitter Joes van Hees dat ze in Drunen met de grote evenementen willen gaan wedijveren, is geen grootspraak. “We hebben dit jaar een nieuw team en ik zie daar zoveel enthousiasme dat we binnen paar jaar kunnen gaan wedijveren met die A-evenementen. Dat is wel mijn hoop en mijn doel.”
Deel dit artikel: