Samen voor de Voedselbank: wij kunnen jouw hulp gebruiken!

EINDHOVEN - Brabanders, we hebben jullie hulp nodig. Maandag is de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ begonnen. Tot en met 15 december gaan we zoveel mogelijk lang houdbare producten inzamelen. Dit doen we om alle Brabanders die gebruik maken van de Voedselbank te helpen.

Om zoveel mogelijk spullen te verzamelen, hebben we alle hulp nodig en iedereen kan helpen! Neem even een kijkje in je kastjes, want veel van deze producten heb je waarschijnlijk al in huis staan.

Wat hebben we nodig?
We zijn vooral op zoek naar lang houdbare producten. Dit zijn:

1. koffie, voor filtermachines, liever geen Senseo pads of cups of iets dergelijks.
2. thee, in alle soorten en maten. Liefst in doosjes vanwege het stapelen.
3. soep, liefst in blik en niet in slappe pakken.
4. rijst, liefst in standaardpak. Mag wit of bruin zijn.
5. pasta, liefst in pak vanwege het stapelen.
6. pastasaus, liefst in pak, niet in pot.
7. zoet beleg, hagelslag is fijn want dat zit in een pak, maar jam, pindakaas of chocoladepasta mag ook.
8. lang houdbare melk, liefst in pak en geen fles.

Heb je ze nou niet in huis dan heb je ze voor nog geen negen euro bij de supermarkt gehaald. Je hoeft trouwens niet een heel pakket te doen; een enkel product is ook welkom.

Hoe kan jij helpen?
Natuurlijk door zoveel mogelijk spullen in te zamelen, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Zo kan je zelf een inzamelpunt worden. Dit kan als school, als sportvereniging, club of iets anders. Je kan je hiervoor aanmelden door je gegevens te sturen naar: voedselbank@omroepbrabant.nl. Ook kan je een actie organiseren. Voor inspiratie kan je hier kijken.

Waar kan je je producten inleveren?
Dit kan bij de inzamelpunten, maar we komen ook naar je toe met de Voedselbank on Tour. Van 11 tot en met 15 december zijn we achtereenvolgens in Breda, Eindhoven, Oss, Bergen op Zoom en Tilburg. Daarnaast ben je ook welkom bij ons op de redactie in Son, waar je ook je producten kan inleveren.

Meer weten?
Als je meer wil weten dan kan je op onze speciale informatiepagina kijken. Nog vragen? Stuur ons dan gerust een mailtje. Dat kan naar: voedselbank@omroepbrabant.nl.

Deel dit artikel: