Na 'sinterklaaspunten' is PSV stap dichter bij titel: 'Tegen Ajax bewijzen de sterkste te zijn'

EINDHOVEN - PSV won afgelopen weekend met 1-0 van Sparta. Door die zege en het gelijkspel van Ajax is de voorsprong van de Eindhovenaren weer groter geworden. Zondag gaat PSV op bezoek in Amsterdam. René en Willy van de Kerkhof verwachten dat de voorsprong dan naar dertien punten groeit.

"Na die sinterklaaspunten uit Enschede en de eigen overwinning gaat het de goede kant op", wijst Willy naar het gelijkspel van Ajax tegen FC Twente en de zege van PSV. "Maar er is nog een lange weg te gaan. Zondag is cruciaal. Dan moeten we bewijzen dat we de sterkste zijn in Nederland en terecht bovenaan staan."

"Tegen Sparta was het een goede en zakelijke overwinning. Ik heb er voor zondag ook alle vertrouwen in", sluit hij af.

LEES OOK: Gouden wissel Luuk de Jong bewijst zijn waarde voor PSV [VIDEO]

'Alles of niets'
Broer René weet ook dat winst tegen Ajax de competitie al ver op slot kan gooien. "Ik denk dat ze vol voor de overwinning moeten gaan. Het is weer een topwedstrijd en ik denk dat ze vertrouwen hebben. Ze spelen niet denderend, zondag waren er twee helften slecht. Maar tegen Ajax is het toch anders. Misschien waren sommige spelers tegen Sparta al in gedachten bij Ajax."

"Zondag is het alles of niets. Ik ga er vanuit dat de voorsprong op Ajax op dertien punten komt", aldus René. Tussen PSV en Ajax staat momenteel nog een club, nummer twee AZ heeft acht punten minder dan de koploper van de eredivisie.
Deel dit artikel: