Inbrekers betrapt door bewoners, dieven vluchten in dure Audi met politie op de hielen

SOMEREN - Bewoners van een huis aan de Ter Hofstadlaan in Someren kregen de schrik van hun leven. Toen ze ’s avonds laat thuiskwamen, waren er vier inbrekers in huis. De politie besteedde maandag aandacht aan deze inbraak in het televisieprogramma Bureau Brabant.

Vier dieven waren druk bezig het huis leeg te halen, toen de bewoners thuiskwamen. Ze vluchtten vervolgens in een donkerblauwe Audi S8 vanuit Someren over de A67. 

Een politiewagen zette direct de achtervolging in toen die de auto voorbij zag scheuren.

200 kilometer per uur
Met snelheden die opliepen tot 200 kilometer per uur reden de twee auto’s over de Brabantse snelwegen. De dieven pakten afslag Asten, richting Meijel. Toen werd het de politieagenten wel iets te bont.

De wegpiraten reden met 180 kilometer per uur over een weg waar je maximaal 80 mag rijden. Verderop pakten ze een rotonde tegen het verkeer in. Toen besloot de politie om de achtervolging te staken omdat het te gevaarlijk werd, maar het kenteken van de auto is bekend bij de politie.

De politie is nu op zoek naar vier inbrekers en naar een donkerblauwe Audi S8 met een Duitse export kentekenplaat.

Pinfraude in Hilvarenbeek
In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd verder nog aandacht besteed aan pinfraude in Hilvarenbeek. Twee vrouwen liepen daar een supermarkt binnen en keken de pincode van een van de klanten af. Vervolgens stalen zij de pinpas en haalden ze een flinke hoeveelheid geld uit de pinautomaat.

De uitzendingen van Bureau Brabant zijn terug te kijken via de uitzendig gemist-pagina van Omroep Brabant.

Deel dit artikel: