Bavaria heeft er niks aan, maar gaaf is deze bierdrone wel [FILMPJE]

LIESHOUT - Coen van der Schouw (26) is een echte techneut. Het idee van een drone die een kratje bier bij mensen thuis kan bezorgen, had hij al langer. Dus bouwde hij er één, gewoon voor de lol. Maar volgens hem zouden bierbezorgende drones in de toekomst wel eens werkelijkheid kunnen worden. “Ik zie ze wel vliegen hoor.”

In een filmpje op YouTube is de bierdrone, door Coen gedoopt tot ‘kratcopter’, in actie te zien. Hij bouwde de werkende drone mét kratje pils helemaal zelf. Jammer genoeg voor Coen was Bavaria niet geïnteresseerd in zijn idee. En dat terwijl drones in andere landen allang spullen thuisbezorgen.

Over vijf jaar
“Het Amerikaanse bedrijf Amazon bezorgt al pakketjes met drones”, vertelt Coen. "Drones zijn hier nog niet zo bekend, je hoort hier vooral negatieve dingen en bangmakerij. Maar drones kunnen ook heel leuk zijn. Er is echt wel kans dat er over vijf jaar een drone met een pakketje in je tuin landt.”

In Coen's filmpje is te zien dat de kratcopter een kratje pils vanuit de brouwerij in Lieshout helemaal naar Nijmegen vervoert. Hij maakte de video puur omdat hij het leuk vindt. “Ik maak mijn hele leven al dingen, en nu dacht ik: laat ik eens iets op internet zetten. Dit is een van de projecten.”Budget
Hoewel de krat bier echt door de lucht kan vliegen, is het nog niet mogelijk voor Coen om echt kratjes te gaan bezorgen. "Het is een echte krat, hij vliegt echt maar of er bier in de flesjes zit... dat laat ik even in het midden. Daar had ik het budget nog niet voor, daarvoor heb ik een grotere motor nodig", legt hij uit.

Ook zou een potentiele klant buiten de bebouwde kom en binnen een flightzone moeten wonen én moet Coen allerlei vergunningen hebben. Een kratje bier uit Lieshout zul je voorlopig dus gewoon nog zelf moeten gaan halen.

Meer over dit onderwerp:
drones youtube bier coen van der schouw
Deel dit artikel: