Dancefestival Daydream heeft droomlocatie gevonden: Aquabest

BEST - De zoektocht naar de droomlocatie voor het Daydreamfestival is afgerond. Met Aquabest in Best heeft de organisatie naar eigen zeggen ‘de droomplek’ voor het dancefestival gevonden. De afgelopen jaren vond het festival nog in het Belgische Lommel plaats. Nu is 14 juli de datum voor de eerste editie op Aquabest.

"In Lommel moesten we zoveel doen met decors. Hier hebben we een plek die mooi is van zichzelf", legt een woordvoerder namens organisator Par-T uit. "En behalve de locatie is de verplaatsing naar de zomer misschien wel de belangrijkste verandering", gaat ze verder.


"We verhuizen niet alleen van België naar Nederland, maar dus ook van april naar de zomer. En hoewel we in april vaak mooi weer hebben gehad, moet je in die periode wel meteen rekening houden met kou zodra de zon ondergaat. In juli is dat niet het geval."

Ook Mexico en Spanje
Behalve de editie op Aquabest is er volgend jaar ook voor het eerst een Daydreamfestival in Spanje. En ook de derde editie in Mexico gaat er waarschijnlijk komen. "En misschien komen er nog wel meer edities bij", laat Par-T, weten. Waar, dat maakt de organisator nog niet bekend.


In Best rekent de festivalorganisatie, ook bekend van bijvoorbeeld 7th Sunday Festival, Harmony of Hardcore en FestyLand, volgend jaar op zo’n 15.000 bezoekers. Dit jaar in Lommel ‘dagfroomden’ er nog 40.000 mensen, verdeeld over twee dagen. Of Daydream ook in onze provincie in de toekomst zal uitgroeien tot een meerdaags festival, wordt volgens de organisatie elk jaar opnieuw bekeken.

"Er kwamen altijd al veel Nederlanders naar Lommel. We hopen dat zij nu ook Aquabest weten te vinden. En dat geldt natuurlijk ook voor onze trouwe Belgische bezoekers."

Line-up nog niet bekend
Welke dj’s naar Aquabest komen, maakt de organisatie nog niet bekend. Maar de line-up ligt volgens Par-T zeker in de lijn van de afgelopen jaren.

"Diversiteit staat voorop. Naast de mainstage met EDM (electronic dance music), komt er bijvoorbeeld ook een hardstyle- en een techno-podium", lichtde woordvoerder een tipje van de sluier op.

Meer over dit onderwerp:
daydream aquabest festivals dance best
Deel dit artikel: