Beladen duels tussen Willem II en NAC: drie bijzondere burenruzies op een rij

TILBURG - Het eredivisieweekend opent vrijdagavond met het duel tussen rivalen Willem II en NAC Breda. In de afgelopen jaren leverde het mooie en spannende duels op. We kijken terug op drie bijzondere duels in Tilburg.

Late goal Julian Jenner
De wedstrijden tussen Willem II en NAC in het Koning Willem II Stadion zijn vaak spannend. In 2011 stond het duel in Tilburg op de planning tijdens de laatste speelronde van het seizoen. De bezoekers, onder leiding van trainer Gert Aandewiel, wonnen met 0-1. Julian Jenner maakte één minuut voor het einde van de wedstrijd de winnende treffer.

Willem II eindigde dat seizoen als hekkensluiter, NAC sloot het jaar af als nummer dertien van de eredivisie.Robert Braber
Jelle ten Rouwelaar omschreef Robert Braber ooit als 'jongen van de stad Breda'. De huidige speler van Helmond Sport woont in Breda, maar in 2014 maakte hij de winnende treffer voor Willem II tegen NAC. "Ik moet dit weekend maar met mijn vriendin in Tilburg gaan winkelen", zei hij na de wedstrijd.


LEES OOK: Clubrivaliteit zoals het hoort: deze fans van Willem II en NAC snappen het [VIDEO]

Zinderende play-offs
Door degradaties van beide ploegen stonden er de laatste jaren niet enorm veel onderlinge duels op het programma in de eredivisie. In de zomer van 2016 was er de ontmoeting in de play-offs voor promotie en degradatie. Het resultaat: Willem II was over twee duels de sterkste en verzekerde zich van een langer verblijf in de eredivisie, NAC werd gedwongen tot nog een jaar Jupiler League.
LEES OOK: Willem II stookt met tweet het vuurtje op voor derby tegen NAC Breda
Meer over dit onderwerp:
willem ii nac eredivisie voetbal tilburg
Deel dit artikel: