Captain Mink van der Weerden ziet hockeymannen ploeteren op Hockey World League Final

EINDHOVEN - De Nederlandse hockeymannen beginnen donderdag aan de knock-outfase van de Hockey World League Final in India. Waar de vrouwen het toernooi met overmacht wonnen, zijn de verwachtingen bij de mannen minder hoog. Mink van der Weerden uit Someren is captain, maar hij kan door een blessure alleen maar toekijken.

Samen met Billy Bakker en Seve van Ass vormt Van der Weerden het leiderstrio van Oranje. Bakker was captain tijdens de Hockey World League 3 in Londen en Van Ass droeg de aanvoerdersband tijdens het EK. Nu was Van der Weerden was aan de beurt.

“Mink is niet iemand die per se voorop in de polonaise loopt. Als je wordt gevraagd kun je altijd nee zeggen. Maar ik ging met hem praten, hoopte dat hij ja zou zeggen en dat deed hij ook”, aldus bondscoach Max Caldas op hockey.nl.

Enkelblessure
Tijdens de warming-up voor de eerste groepswedstrijd ging Van der Weerden door zijn enkel. Daardoor kwam hij ook in de andere duels in de poulefase niet in actie. De aandacht voor hem in India is ondanks zijn blessure enorm groot, maar het strafcornerkanon kon op het veld geen bijdrage leveren.Vanaf de kant ziet Van der Weerden Oranje ploeteren op het veld in Bhubaneswar. Oranje won eind augustus het EK, maar tijdens de Hockey World League Final loopt het niet. De mannen wonnen geen enkele keer in de groepsfase, desondanks speelt Oranje wel in de kwartfinale. 
 
LEES OOK:
Nederlandse hockeymannen pakken Europese titel: 'Fantastisch man, echt geweldig!'

Nederland is na de groepsfase geen favoriet om het toernooi te winnen. Donderdag staat het in de kwartfinale tegen Duitsland, winnaar van groep B. De wedstrijd tegen Duitsland is donderdagmiddag om drie uur.
Deel dit artikel: