Viaduct geel met zwart geverfd voor derby tussen Willem II en NAC

GILZE-RIJEN - Supporters van voetbalclub NAC hebben de pilaren van een viaduct op de A58 bij Gilze en Rijen in hun clubkleuren geel en zwart geschilderd. Daarmee verdween de witte graffiti die maandagavond door Willem II-fans was aangebracht. Vrijdagavond is de altijd beladen streekderby tussen beide clubs.

Het viaduct ter hoogte van Gilze en Rijen is al jaren doelwit van de rivaliserende supportersgroepen. Tot nu toe was de aangebrachte graffiti nog redelijk bescheiden in formaat. De ene keer voerde het rood-wit-blauw van Willem II de boventoon, de andere keer het geel en zwart van buurman NAC uit Breda.


Tekeer gaan met de kwast
De fans van NAC hebben het nu echter drastischer aangepakt. Nadat hun collega's uit Tilburg maandagavond al met de spuitbus in de weer waren geweest, gingen de Bredase fans daarna met de kwast tekeer. De Tilburgse graffiti, witte verf met onder meer de tekst 'kut ratten', werd overgeschilderd.

LEES OOK: Clubrivaliteit zoals het hoort: deze fans van Willem II en NAC snappen het

En hoe, want in tegenstelling tot eerdere muurschilderingen zijn nu aan beide kanten van de weg alle pilaren van het viaduct voor een groot deel geel (en een beetje zwart) geverfd. Ook werd de naam 'NAC' op de snelweg geschilderd. 

Altijd beladen
Vrijdagavond wordt in Tilburg de altijd beladen wedstrijd tussen Willen II en NAC gespeeld. Voor sommige fans de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vaak pesten de fans elkaar voorafgaand op ludieke wijze

Rijkswaterstaat zal deze actie van de voetbalfans waarschijnlijk minder waarderen.
Deel dit artikel: