Oranje uitgeschakeld voor de prijzen in Hockey World League Final

BHUBANESWAR - De Hockey World League Final in India is eigenlijk alweer voorbij voor de Nederlandse mannen. De ploeg waarvoor drie spelers van Oranje-Rood waren geselecteerd, verloor in de kwartfinale van Duitsland. Haar rest nog een wedstrijd om de vijfde plaats tegen Engeland, maar dat was niet bepaald het doel van bondscoach Max Caldas en zijn mannen.

Het duel met Duitsland was in 3-3 geëindigd. Hierdoor waren shoot-outs nodig en de rivaal nam die in Bhubaneswar beter: 3-4.

Twaalf tegentreffers
Oranje was het toernooi al teleurstellend begonnen. Het Nederlandse team opende het evenement met een 2-3 nederlaag tegen Spanje. Daarna volgde een 3-3 gelijkspel tegen Argentinië en een ontluisterende 0-3 verliespartij tegen België. 

Ook in de wedstrijd met als inzet een plaats in de halve finale moest Caldas' equipe dus drie tegentreffers incasseren. Dat betekent twaalf tegendoelpunten in vier duels.

Van der Weerden afwezig
Caldas heeft overigens geen seconde een beroep kunnen doen op aanvoerder Mink van der Weerden. De strafcornerspecialist van Oranje-Rood had al in de warming-up voor de openingswedstrijd een blessure opgelopen. De Eindhovense club werd in India door Van der Weerden, keeper Pirmin Blaak en Joep de Mol vertegenwoordigd.

Vrouwen: wel eindzege
De nationale vrouwenploeg, met daarin ook een aantal speelsters van Brabantse hockeyclubs, presteerde onlangs veel beter. Zij werd in het Nieuw-Zeelandse Auckland juist winnaar van de Hockey World League.
Deel dit artikel: