Willem II speelt tegen NAC 'met het hart': 'Naast drie punten staat ook prestige op het spel'

TILBURG - Met vuurwerk en harde knallen werden de spelers van Willem II donderdag verwelkomd tijdens de training. Vrijdag staat de derby tegen NAC op het programma. Het duel leeft onder de supporters. "Er staat veel op het spel", aldus trainer Erwin van de Looi.

"Inhoudelijk is de voorbereiding op het duel niet anders, maar je merkt wel dat er een andere sfeer rondom de wedstrijd hangt", zei Van de Looi voor de laatste training. "Puur op basis van de stand is het een belangrijke wedstrijd. Maar ook prestige en de goodwill die je kunt verdienen bij de supporters is hartstikke belangrijk."

Willem II won vorige week met 3-1 van Heracles, tot tevredenheid van de oefenmeester. Hij wil op die wedstrijd verder bouwen. "Vorige week hebben we echt met ons hoofd en ons hart gespeeld. Met derby’s zal het hart misschien nog iets meer meespelen dan het hoofd. Alleen je moet je hoofd nooit verliezen bij dit soort wedstrijden."

'Paar flinke knallers'
Branderhorst genoot van de laatste training in aanloop naar het duel met NAC. "Heel bijzonder. Er waren heel veel supporters, geweldig. Er was een goede sfeer. Al die mensen die er op afkomen en al dat vuurwerk, schitterend."

De goalie wist wel een beetje wat hij kon verwachten, toch was hij ook nu weer verbaasd. "Ik ben wel wat gewend, ik loop al een tijdje mee. Maar ze blijven me verbazen. Elke keer wordt er weer een schepje bovenop gedaan. Er zaten ook weer een paar flinke knallers bij."

Ontmoeting met Bertrams
Het duel tussen Willem II en NAC is ook het duel tussen twee keepers die aan het begin van het seizoen tweede keus waren bij hun club. Branderhorst kent NAC-goalie Nigel Bertrams goed, hij speelde tot afgelopen zomer in Tilburg.

"Dit is heel speciaal. In de voorbereiding heb ik veel contact met hem gehad. Ik had gehoopt dat hij ging spelen bij NAC, dat lukte niet. We waren allebei tweede keus. We hebben toen tegen elkaar gezegd dat we moesten blijven knokken en moesten zorgen dat we 8 december onder de lat zouden staan. Dat gaat gewoon lukken en dat is heerlijk", aldus Branderhorst
Deel dit artikel: