'Enige ploeg die PSV van de titel af kan houden is PSV zelf' [VIDEO]

EINDHOVEN - PSV staat voor een belangrijk duel in de competitie. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Ajax. De concurrent kan bij winst op dertien punten worden gezet. Is PSV dan al kampioen? En hoe kan het dat ondanks die ruime voorsprong toch soms fluitconcerten te horen zijn? PSV-watcher Paul Post gaat in op vier stellingen.

Bij een zege op Ajax is PSV eigenlijk al kampioen
"Dan zetten ze wel een enorme reuzenstap. Ajax is dan definitief knock-out, lijkt me. De enige underdog is misschien nog AZ, die staan op acht punten. PSV kan een mindere fase krijgen en dan kunnen die acht punten verdampen. Maar het lijkt me in ieder geval dat na Feyenoord dan ook Ajax is uitgeschakeld als concurrent."

Het slechte begin van het seizoen heeft invloed gehad op het huidige succes van PSV
"Misschien is een deel van het succes van PSV wel die valse start tegen Osijek. Ik geloof dat er bij PSV op dit moment nog niemand aan het zweven is. Het is realisme troef, mede door die valse start. Een van de geheimen van het succes van PSV is dat de club realistisch speelt. PSV doet vooral wat het wel kan. En dat levert tot dusver ontzettend veel punten op."

Ondanks de koppositie en grote voorsprong op concurrentie zijn de PSV-fans niet tevreden
"Dat is het saillante van het PSV-publiek. Het zijn veelal mensen die al heel lang een seizoenkaart hebben. Die zijn verwend in het verleden met prachtige voetballers en prachtige elftallen. En als het even wat minder gaat, dan wordt er nogal makkelijk gefloten. Zelfs als PSV koploper is met een team waarbij iedereen eerst zijn hart vasthield."

"Tegen Sparta liep het niet lekker, 0-0 bij rust en te weinig vloeiende aanvallen. Dan komen er fluitconcerten. Dat is het typische PSV-seizoenkaarthouderspubliek. Het heeft ook wel iets grappigs, het zet de boel ook wel op scherp. Maar ik geloof dat ze er bij PSV niet echt van ondersteboven zijn als het een keer gebeurt."

Bij een nederlaag tegen Ajax komt er druk op PSV en dan wordt het weer spannend
"Luuk de Jong zei deze week terecht: wat er zondag ook gebeurt, PSV moet zich niet gek laten maken. Mocht PSV winnen, dan moeten ze zich niet in slaap sussen met de gedachte dat ze kampioen zijn. En aan de andere kant: mocht PSV onderuit gaan tegen Ajax, wat zomaar kan gebeuren, moeten ze zich ook niet gek laten maken."

"Ze moeten elke wedstrijd geconcentreerd ingaan en niet gaan zweven. Dan kan PSV relatief weinig gebeuren. Ik val ook niet achterover van Ajax en Feyenoord en AZ is toch niet echt een serieuze titelkandidaat. De enige ploeg die PSV dan van de titel af kan houden is wat mij betreft PSV zelf."
Meer over dit onderwerp:
psv eredivisie eindhoven voetbal ajax
Deel dit artikel: