Sneeuw legt delen van Brabant langzaam onder witte deken [FOTO'S]

EINDHOVEN - Met het invallen van de vrijdagavond is een deel van de provincie langzaam onder een witte deken van sneeuw bedekt. Dat zorgde behalve mooie plaatjes ook voor gladde wegen en afgelaste voetbalwedstrijden. Zaterdag krijgen we opnieuw te maken met winterse buien.

De sneeuwbuien trokken vrijdagavond vanuit het noordoosten schuin over de provincie. Ten westen van de lijn Raamsdonkveer – Eersel viel weinig tot geen sneeuw. Ten oosten zorgden sneeuwbuien lokaal voor overlast. Sneeuwschuivers en strooiwagens moesten uitrukken om de wegen begaanbaar te houden.

De neerslag zorgde ook voor winterpret. Kinderen gingen de straat op met een sleetje of bouwden sneeuwpoppen.
Jupiler League
De winterse neerslag zette een streep door een aantal voetbalwedstrijden in de Jupiler League. Zo werd de uitwedstrijd van Jong PSV tegen Go Ahaed Eagles in Deventer al voor de aftrap door de scheidsrechter afgelast. Het duel is verplaatst naar komende dinsdag.


Het thuisduel van FC Oss tegen NEC trof een zelfde lot. De Ossenaren proberen komende maandag alsnog om punten af te snoepen van de koploper uit Nijmegen. De partij van Helmond Sport tegen FC Eindhoven werd halverwege de eerste helft definitief gestaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer de derby moet worden voortgezet of wellicht in zijn geheel wordt overgespeeld.

Meer over dit onderwerp:
sneeuw gladheid winter
Deel dit artikel: