Gemengde gevoelens bij Willem II en NAC: 'Een gelijkspel is wel zuur'

TILBURG - Gemengde gevoelens hadden na afloop van Willem II-NAC de overhand. Bij de thuisploeg baalde men van het gelijkspel, maar ook van het feit dat ze een slechte wedstrijd hadden gespeeld. De bezoekers baalden eveneens van de 1-1, maar tegelijkertijd was men ook deels tevreden over het vertoonde spel.

"Ik heb mixed feelings", zei NAC-trainer Stijn Vreven. "Dit is wel de manier waarop we moeten spelen. Ik ben dan ook vooral trots." De Belgische oefenmeester zag dat er echte mannen op het veld stonden, waar dat eerder dit seizoen nog wel eens anders was. "Daar ben ik heel blij mee. Het is een proces, dan wil je stappen zien bij de spelers."

NAC was de bovenliggende partij. In de tweede helft kwam het echter ook niet meer tot veel uitgespeelde kansen. "Maar je hebt het wel over een uitwedstrijd, een beladen derby. Dan heb je sowieso niet veel kansen."

'Dit is wel zuur'
Rienstra stopte zijn teleurstelling niet weg. "Ik denk dat wij niet goed begonnen aan de wedstrijd. We eindigen de eerste helft nog wel goed. Maar na rust was het weer niet goed, vooral zonder bal."

Blij zijn met een punt was er voor de middenvelder niet bij. "Het is ook niet zo dat NAC legio kansen heeft gehad. Qua kansenverhouding was het misschien wel gelijk. Maar als je thuis 1-1 speelt is het wel zuur."

Nijholt niet fluitend naar huis
Gianluca Nijholt stond voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij NAC. Hij stapte met een heel goed gevoel van het veld, net niet fluitend. "Nee, dat niet. Dat had ik gedaan als we drie punten hadden. Maar ik zat er voor mijn gevoel wel lekker in. Ik kreeg ook complimenten van de trainer, hij was tevreden over mijn spel. Het is ook echt een fijn gevoel om na lange tijd weer te mogen starten."

"Op basis van de tweede helft en ook de eerste helft hebben we misschien wel twee punten te weinig. Maar we houden een goed gevoel over voor aankomende dinsdag", aldus Nijholt, die doelt op de wedstrijd die de Bredase club dan speelt tegen FC Twente.

Freek Heerkens ging zeker niet fluitend naar huis. De verdediger van Willem II baalde flink van het spel van zijn ploeg. "Je zult er mee moeten leven, maar met 1-1 ben je niet blij natuurlijk. Je leeft met zijn allen naar deze wedstrijd toe, weet ook wat de belangen zijn. Dan wil je die wedstrijd gewoon heel graag winnen. We hebben een hele matige pot op de mat gelegd, 1-1 is gewoon teleurstellend."
Deel dit artikel: