Werkloosheid in Brabant, hoe is het in jouw gemeente? [KAARTJE]

EINDHOVEN - De economie in Brabant draait op volle toeren. In alle regio's waren er in december 2016 meer banen dan een jaar eerder. De werkloosheid nam overal af. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Wel zijn er regionale verschillen. Zo scoort vooral Reusel-De Mierden goed, maar is de werkloosheid hoger dan gemiddeld in Eindhoven, Tilburg, Helmond en Bergen op Zoom.
Het aantal banen steeg in Brabant hard. Vooral in Zuidoost-Brabant was er een grote toename, met 2,7 procent in een jaar tijd. Daarmee staat de regio op de vijfde plaats van Nederland, na Groot-Amsterdam, Westland, Noord-Overijssel en Zuidoost-Friesland.

De werkloosheid in Zuidoost-Brabant (-1,1 procent) daalde harder dan bij de nummers 1 tot en met 4. Ook in andere delen van Brabant daalde de werkloosheid.

Hoewel de werkgelegenheid dus stijgt en de werkloosheid daalt, zijn er wel regionale verschillen. De werkloosheid in Tilburg, Eindhoven, Helmond en Bergen op Zoom is het hoogst. Toch komen die gemeenten er in vergelijking met Rotterdam goed vanaf. Daar was de werkloosheid zelfs 11,3 procent. In Reusel-De Mierden hebben de meeste mensen een baan. Slechts 4 procent was daar werkloos. Daarmee hoort de gemeente in de top van Nederland. Gemiddeld is 6 procent van de Nederlanders werkloos.