Carnaval en… Feyenoord?! Dit googelden Brabanders in 2017 het meest

13 december 2017 om 17:10
nl
Zoekmachine Google maakt elk jaar een overzicht van de meest gezochte informatie. Brabanders googelden dit jaar het vaakst naar de Stemwijzer, maar er staan in de top tien ook een paar opvallende zoektermen die uniek zijn voor Brabant.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Landelijk werd er het vaakst op Google gezocht naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht, de Stemwijzer en naar Patricia Paay. In Brabant is de top drie bijna hetzelfde, maar in een iets andere volgorde.

Top drie
Brabanders zijn blijkbaar bijzonder politiek betrokken, want wij zochten het vaakst naar de Stemwijzer. Op plek twee staat Anne Faber en op plek drie Patricia Paay, vanwege haar uitgelekte seksfilmpje.

Geen PSV
Op plek vier staat voetbalclub Feyenoord. Opvallend, want de Rotterdamse club komt op de landelijke lijst helemaal niet voor. Brabantse clubs staan niet in de top tien, maar dat is natuurlijk wel te verklaren door het kampioenschap van de Rotterdamse club.

Nog een unieke zoekopdracht vinden we op plek vijf. Eentje die echt niet kan ontbreken in de Brabantse lijst, namelijk: carnaval! Hoe kan het ook anders?

Wielrennen en 'Appie'
Nog meer sport vinden we op nummer zes, namelijk de Tour de France. Er staan geen Brabantse sporters in de lijst, maar op plek zeven vinden we wel voetballer Abdelhak Nouri. De Ajacied liep in juli na een hartstilstand ernstige hersenschade op.

Allemaal miljonair
Waarschijnlijk zijn Brabanders massaal van plan om rijk te worden. De term ‘Bitcoin’ staat namelijk op plek acht. Ook die zoekterm komt landelijk niet voor in de top tien.

Het geld dat we met die digitale munt hopen te verdienen, kunnen we allemaal meteen weer uitgeven, namelijk aan de iPhone 8 en de Fidget spinner. Dat zijn namelijk de zoektermen op plek negen en tien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.