Knuffelaap Rave Peter is Instagram-hit én geeft een feestje

15 december 2017 om 12:34
nl
Hou je wel van een feestje, dan is er een dikke kans dat je hem al eens ooit tegen het lijf liep: de pluche aap Rave Peter. Het knuffeldier is dol op festivals én op knuffelen. Op Instagram volgen bijna 1300 liefhebbers zijn feestelijke en liefdevolle avonturen op de voet. Donderdagavond deed Rave Peter iets dat uitstekend bij hem past: hij gaf in Breda zijn eigen feestje.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

De 26-jarige Timon Dijkstra, student aan de NHTV in Breda, is wat je de geestelijk vader van Rave Peter kunt noemen. "We hebben Peter anderhalf jaar geleden leren kennen. Hij wilde ons graag leren raven. Dat kunnen ze in de jungle het beste."
[instagram:https://instagram.com/p/BcuAojmhgIT/]

Rave Peter laat je lachen
Sindsdien is het aapje compleet los. "Die is letterlijk op alle feestjes." En behalve raven is er nog iets dat echt in de aard van het beestje zit. Hij tovert een glimlach op het gezicht van de feestvierders die hij tegen komt.

"Als je naar een festival gaat, laat je alles uit je dagelijkse leven los en geniet je van de muziek, de mensen en het weer. Dan kom je iemand tegen met een knuffelaap en er onstaat een tof gesprek. Je knuffelt nog even met de aap en gaat ermee op de foto. Daar hou je een leuke herinnering aan over."

Inmiddels is er een heuse 16-koppige Rave Peter Tribe ontstaan, bestaande uit vrienden die het aapje leerden kennen op feestjes in het hele land of op vakantie. En met hen feest hij vrolijk verder, ook als Timon een keertje thuisblijft.
[instagram:https://instagram.com/p/BYvQ7gOhBvG/]

Donderdagavond gaf de aap, die eigen stickers heeft en de inspiratiebron vormde voor een DJ-act genaamd Rave Peter Soundsystem, zijn eigen feestje in de Spock, in de Bredase Graanbeurs. Ruim 100 mensen kwamen erop af. En wat deed Rave Peter? "We hadden een schommel voor hem gemaakt waar hij lekker op kon slingeren. En natuurlijk zat hij ook weer veel op de schouders van leuke meisjes." Want daar houdt het aapje ook wel van, is te zien op zijn eigen Instagram-account. "Meisjes hebben een zwak voor hem. Maar eigenlijk houdt hij van alle mensen."
[instagram:https://instagram.com/p/BRbNaraBo2v/]

Het feestje was te gek en voor herhaling vatbaar, vinden Timon en Peter. "Peter had je graag zelf te woord gestaan, maar hij heeft zo hard gefeest dat er nog geen beweging in zit."

Naast nog meer eigen feestjes in Breda staat er nog iets anders op het verlanglijstje van de pluche aap: "We dromen van een Rave Peter-stage op een festival. Het liefst ergens in de bossen, een geheim podium in de rimboe waar hij mensen kan ontvangen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.