Recordaantal Brabanders in de eindlijst van BNZL, maar Arcade Fire maakt het beste liedje van 2017

EINDHOVEN - De Canadese band Arcade Fire staat met het liedje 'Everything now' bovenaan de jaarlijst van het Omroep Brabant radioprogramma Brabantse Nachten Zijn Lang (BNZL). Bij de albums gaat de Amerikaanse zanger Dan Auerbach er met de winst vandoor. De frontman van The Black Keys viel in de smaak met zijn solo-plaat 'Waiting on a song'. In de eindlijsten staan dit jaar opvallend veel Brabantse acts.

Lijstjes
Ieder jaar maken presentatoren Eric Hesen, Bob Schellens en Maarten Kortlever een lijstje met de beste singles en albums. Vervolgens geven ze elkaar punten en daar rolt dan een eindlijst uit. Het resulteert in een top 40 van singles en een top 40 van albums. Die worden vanavond gedraaid in een extra lange aflevering van Brabantse Nachten Zijn Lang. Het programma begint om 19.00 uur met de single-lijst en gaat door tot 02.00 uur.

Onbekend
Het mooie aan deze lijst is dat er bekende en onbekende acts op staan. Dat past helemaal bij het karakter van het programma Brabantse Nachten Zijn Lang. De makers hopen dat de luisteraars wat nieuwe dingen gaan ontdekken en net zo enthousiast worden als zijzelf.

Brabanders
Aangezien we een Brabantse omroep zijn, is er uiteraard aandacht voor Brabants product. De lijsten bevatten dit jaar een record-aantal Brabantse acts. Zo komen we bij de singles onder andere de Eindhovense rapper Fresku tegen en ook de drie zusjes van O'G3NE uit Fijnaart mogen niet ontbreken. Bij de albums is er net geen top 10 notering voor Mercy John. Hij maakte het prachtige album 'This ain't New York'. Met een elfde plaats is hij de hoogst genoteerde Brabander. 

Top 5 singles
1. Arcade Fire - Everything now
2. Tamino - Habibi
3. Lorde - Green light
4. Van Echelpoel - Ziet em duun
5. P!nk - What about is
 
Top 5 albums
1. Dan Auerbach - Waiting on a song
2. The XX - I see you
3. Lorde - Melodrama
4. The War On Drugs - A deeper understanding
5. Noel Gallagher - Who built the moon?

Luister de hele lijst vanavond op Omroep Brabant radio vanaf 19.00 uur. Reageren kan via bnzl@omroepbrabant.nl.