VIDEO: Bizarre ontknoping bij Den Bosch-Fortuna, supporters betreden veld: 'Dit doe je niet'

16 december 2017 om 09:29 • Aangepast 20 november 2020 om 19:44
nl
De ontknoping bij FC Den Bosch-Fortuna Sittard was een bizarre. Nadat Fortuna Sittard in de laatste minuut de wedstrijd had beslist, kwamen supporters van Den Bosch op het veld. Spelers van Den Bosch maanden de hooligans tot rust. Een hoofdrol was weggelegd voor invaller Danny Verbeek, die een supporter over de reclameborden duwde. "Supporters horen van spelers af te blijven. Ik dacht: ik help even een handje."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Naast het feit dat er supporters op het veld kwamen, kende de wedstrijd ook een bizar verloop. Fortuna leek de wedstrijd makkelijk te winnen door twee doelpunten. Maar de Bosschenaren kwamen bijna terug van een geslagen positie. Tien minuten voor het einde kwam Fc Den Bosch terug tot 3-2. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de bezoekers uit Limburg deelden in de absolute slotfase de genadeklap uit.

'Trots op de ploeg'
Na afloop wilde trainer Wil Boessen het vooral over de wedstrijd hebben. "Op de rest heb ik geen invloed", zo verwees de trainer naar de supporters die in de slotfase het veld opkwamen. Boesen roemde het niveau van de tweede helft. "In de eerste helft hebben wij het ongelofelijk weggegeven, maar ik ben megatrots op mijn spelers. Na de rust hebben we laten zien dat wij het een topploeg als Fortuna Sittard echt moeilijk hebben gemaakt. We hadden meer verdiend."

Wachten op privacy instellingen...


Dat FC Den Bosch niet meer kreeg, had te maken met een grote fout van doelman Kees Heemskerk. Bij de derde treffer van Fortuna Sittard schoot hij de bal in de voeten van een Fortuna-speler, waardoor de Limburgers 3-1 konden maken. "Kees heeft ons dit seizoen menigmaal gered, maar dit was echt een fout. Kan gebeuren, maar wel echt zonde. Want anders had ik wel willen zien hoe deze wedstrijd zou verlopen."

'Laat ik hem maar een handje helpen'
Invaller Danny Verbeek speelde ook een opmerkelijke rol, maar dan om andere redenen. In de slotfase duwde hij een supporter over een reclamebord, nadat fans na de 4-2 het veld betraden. "Een speler van Fortuna provoceerde een beetje het publiek, maar je moet van spelers afblijven. Je gaat niet het veld op. Een supporter wist ook niet meer hoe hij van het veld afmoest. Ik dacht: ik help hem een handje", zo verklaarde Verbeek zijn eigen actie.

Wachten op privacy instellingen...


Verbeek baalde van de verloren partij, maar zag in de goede tweede helft genoeg aanknopingspunten voor alsnog een mooi seizoen. "Als wij spelen zoals wij in de eerste helft deden, dan wordt het niks. Maar in die tweede helft hebben wij onszelf weer op de kaart gezet. Als wij elke week met zoveel passie kunnen spelen, dan wordt het nog een leuk seizoen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.