Dakdekkers doelwit autobranden: 'Ze willen de concurrentie uitschakelen'

16 december 2017 om 22:52
nl
Een aantal dakdekkersbedrijven in Den Bosch is zaterdagavond getroffen door een reeks autobranden. Vier bedrijfswagens in de wijk Meerendonk stonden in een tijdsbestek van amper tien minuten in lichterlaaie. Een vijfde personenauto die dichtbij stond geparkeerd, raakte eveneens beschadigd.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Een van de gedupeerden is Sacha Smulders van 123Dakreparatie  BV. Hij is er honderd procent van overtuigd dat het gaat om een gerichte aanslag op zijn bedrijf en die van zijn collega's.

"De branden zijn moedwillig aangestoken. Ze hebben bij alle vier de bedrijfswagens de zijramen ingeslagen en het interieur in brand gezet. Het is geen toeval dat de slachtoffers allemaal dakreparateurs zijn. Zo willen ze de concurrentie uitschakelen."

Brandstichting
De eerste melding kwam rond kwart voor negen. In de Waalstraat en Leystraat stonden in een mum van tijd twee bestelbusjes van schoorsteenbedrijf De Roetman in brand.

Van een derde bedrijfswagen was een ruit ingeslagen en een poging tot brandstichting gedaan. Een personenauto die dichtbij stond geparkeerd liep door het vuur eveneens schade op.

Laatste in de rij
Terwijl de eerste brandweerploeg stond te blussen, kwam binnen tien minuten een nieuwe melding binnen. Amper twee straten verderop was in de Zaanstraat opnieuw een bedrijfswagen in de hens gezet.

Smulders: "Ik had de pech dat ik de laatste in de rij was. Er waren twee brandweerploegen volop bezig met bluswerk en ze kwamen tijd en handen te kort. Voordat ze aan mijn bedrijfswagen konden beginnen was het al te laat. Daarom zit ik nu met de meeste schade."

Gasfles
Een werknemer van Smulders had de auto bij zijn huis geparkeerd. Hij heeft met zijn familie nog geprobeerd om de brand te blussen maar er was geen houden aan, vertelt Smulders. Omdat er een gasfles in de wagen lag, moesten de toegestroomde buurtbewoners op last van de politie weer terug in hun huis.

Volgens de eigenaar van 123Dakreparatie zijn er in Den Bosch zowat driehonderd bedrijven die zich bezighouden met onder meer dakreparaties. "Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet", meent Smulders. "Maar er is er eentje tussen die het wel heel letterlijk neemt, ongelooflijk." De dakdekkers in zijn wijk zijn eerder al getroffen door diefstal en vernielingen.

LEES OOK: 'Autobranden het werk van een concurrent? Dan vind ik het wel heel zielig...'

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.