In het eerste elftal van KS Broekhoven spelen alleen maar Polen: 'Trots om dit shirt te dragen'

TILBURG - Voetbalclub KS Broekhoven uit Tilburg kent dit jaar een bijzondere primeur. Het eerste van de volksclub bestaat namelijk volledig uit Poolse spelers. De 'Black Devils' spelen in de vijfde klasse, maar beleven daar momenteel barre tijden. De ploeg verloor zondag met 11-1 van DVVC uit Dongen. "Toch zijn we nog steeds trots om het shirt van het eerste te dragen."
Fred Leijten is leider van het eerste elftal. Hij bracht de Poolse voetballers bij KS Broekhoven. "Ze wilden op ons veld een balletje trappen. Toen zei ik dat dat niet zomaar kon. Wij betalen geld voor deze velden. Als je wil voetballen, moet je lid worden.' Dat hebben ze toen gedaan."

Tattoo
De Poolse voetballers zijn daarna lid geworden van KS Broekhoven. En ze zijn geliefd in Tilburg-Zuid, ook bij Leijten. De clubman zette zelfs een tattoo nadat de 'Black Devils' twee jaar geleden kampioen werden.

"We hadden een borreltje gedronken, toen ik zei dat ik een tatoeage zou laten zetten als ze kampioen zouden worden. En ik ben een man van mijn woord, dus ik heb 'm echt gezet."

'Een eer om in het eerste te spelen'
De voetballers speelden vorige jaren als tweede of derde. Maar sinds dit seizoen zijn ze eerste elftal. "Het is een eer om nu uit te mogen komen voor het eerste", zegt speler Patrick Koko. "We proberen iedere wedstrijd te bewijzen dat wij het waard zijn om in het eerste elftal te spelen."
Meer over dit onderwerp:
broekhoven tilburg voetbal polen