Charles Dickens is niet dood, hij leeft... op het Dickensfestijn in Drunen - [FOTO'S]

DRUNEN - Oliver Twist, Ebenezer Scrooge, de wees Pip en Mr. Pickwick, de 19e eeuwse Engelse sfeer kwam dit weekend tot leven in Drunen tijdens het Dickensfestijn. Talloze personages uit de beroemde boeken van de schrijver Charles Dickens waren te zien. Bekijk de fotoreportage.

Overal in de binnenstad waren optredens van zangkoortjes en ingetogen straattheaterscènes. Een treurige rouwstoet op weg naar het kerkhof, keurige dames en heren met hoge hoeden en ruisende rokken, een ganzenhoeder, bedelaars op zwarte, blote voeten en doedelzakspelers.

Fotoreportage
Onze fotografe was ook bij het Dickensfestijn, zij maakte sfeervolle beelden. De fotoreportage is hier te bekijken.Op houtvuurtjes konden kinderen marshmellows roosteren, de volwassenen volgden de geuren van dampende punch en gepofte kastanjes. Het evenement, alweer de dertiende editie, wordt ieder jaar groter en drukker. Vorig jaar trok het Dickensfestijn 35.000 bezoekers, dit jaar zijn het er hoogstwaarschijnlijk meer. Vooral in de smallere straatjes was er soms geen doorkomen aan.

De organisatie liet eerder deze maand weten als evenement net zo groot te willen worden als het Bloemencorso in Zundert en de Brabantsedag in Heeze.Bonte parade
Hoogtepunt was de parade, waarbij alle personages, inclusief ganzen en schapen, in een bonte stoet door de hoofdstraat trokken.
Deel dit artikel: