Gezin verruilt Geertruidenberg voor Kaapverdië in tv-programma 'Helemaal het Einde'

18 december 2017 om 16:10
nl
Het populaire televisieprogramma 'Helemaal het Einde' van RTL 4 krijgt volgend jaar een vervolg in Kaapverdië. Een van de vier gezinnen die alles in Nederland achter laten om hun ultieme droom waar te maken, is de familie Beerens uit Geertruidenberg. Dat meldt de tv-zender maandag.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De gezinnen wonen het komende jaar op het Afrikaanse eiland São Vicente. Ze krijgen een stuk grond, een startkapitaal, een safaritent en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen.

Dagelijkse sleur
De Brabantse familie, bestaat uit moeder Jessica (32), vader Jasper (36), de tweeling Floor en Britt van zeven jaar oud en de 4-jarige Joep. Zij willen de dagelijkse sleur in Nederland achter zich laten en een leven opbouwen waarin het gezin meer centraal staat. Vader Jasper, een betonvlechter hoopt zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië, aldus de programmamakers.

Twee andere gezinnen komen uit Haarlem en uit Beverwijk. Een vierde gezin komt later op het eiland aan, omdat de familieleden nog werkzaamheden in Nederland moeten afronden. Wie dit gezin is, wordt later bekendgemaakt.

'Mogelijkheden genoeg'
Het vulkanische eiland waar de gezinnen gaan wonen heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Het staat bekend om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Er is een eigen vliegveld en een grote haven. Verder zijn er veel stranden en lokale lekkernijen. Voor de gezinnen moeten er dus genoeg mogelijkheden zijn om voor een inkomen te zorgen.

Maandagavond is de laatste aflevering van het eerste seizoen van 'Helemaal het Einde'. Voor deze serie werden gezinnen een jaar lang gevolgd in het Zuid-Amerikaanse Chili. Het nieuwe seizoen van is vanaf maandag 8 januari te zien bij RTL 4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.