Teleurstelling na uitspraken over wietteelt: 'Tilburg en Breda vormen sterk front tegen misdaad'

20 december 2017 om 16:06
nl
Als het aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg ligt, komt er geen gezamenlijk wietexperiment in Tilburg en Breda. Dat leidt tot teleurgestelde reacties in de twee steden.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

“Wij zouden samen met Tilburg in staat zijn om het goed te organiseren. We vormen juist zo’n sterk front tegen de georganiseerde misdaad”, laat de burgemeester van Breda, Paul Depla, aan Omroep Brabant weten. “De uitspraak van de minister is qua inhoud jammer, maar ook qua proces.” Depla vindt dat de minister voor de muziek uitspeelt.

“Het kabinet houdt zich nu strikt aan het regeerakkoord, waarin staat dat zes tot tien gemeentes mogen gaan experimenteren. Ik vind dat de ingestelde expertisegroep eerst moet beoordelen welke experimenten plaats moeten vinden. Het is namelijk helemaal niet belangrijk waar de experimenten gaan plaatsvinden, maar dat de beste wietexperimenten een kans krijgen”, vervolgt Depla.

LEES OOK: Gezamenlijk wietexperiment in Tilburg en Breda lijkt er niet te komen

Geef ruimte aan de kenners!
“Als de groep vindt dat Groningen een goed experiment heeft bedacht en Breda niet. Doe het dan in Groningen”, zegt de burgemeester. Depla denkt niet dat het experiment in Tilburg en Breda nu definitief van de baan is. “Wel hoop ik dat het kabinet de ruimte gaat geven aan de expertisegroep.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.