Deze bijzondere Brabanders kregen van ons allemaal een kerstpakket cadeau

EINDHOVEN - Kerst is altijd een mooi moment om bijzondere mensen in het zonnetje te zetten. Die mensen die altijd voor je klaar staan. Vrienden die voor anderen door het vuur gaan. Mensen die zich voor hun familie helemaal wegcijferen. Vrijdag was de dag dat een aantal van deze mensen in Brabant een kerstpakket van Omroep Brabant kreeg.
Marnita en Antoon uit Sint Oedenrode ontvingen vroeg in de ochtend het eerste kerstpakket. Hun schoonzoon Frank heeft hen opgegeven, omdat zij zich zo hebben opgeofferd het afgelopen jaar. Franks nieuwe huis is net af, maar tijdens het verbouwen van dat huis woonde hij samen met zijn zwangere vrouw bij Marnita en Antoon. Dat terwijl zij al die tijd in een stacaravan verbleven.


Mirjam Kerkhoff kreeg van haar zoon een kerstpakket toegestuurd. Zij verloor haar man dit jaar aan blaaskanker. Ze vertelde in Wakker! haar ontroerende verhaal. Gelukkig heeft ze in het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven hele lieve collega's die haar in zware tijden altijd opvangen.


Tonnie van Deursen was het afgelopen jaar de mantelzorger van zijn vrouw die met een hernia kampte.
In juli kreeg hij zelf een hersenbloeding en een ooginfarct. Maar hij bleef strijden, met onophoudelijke optimisme. Sinds twee weken is hij weer aan het werk in Helmond, waar hij zijn welverdiende pakket overhandigd kreeg.

Meer over dit onderwerp:
kerst kerstpakketten