NAC 'mist scorend vermogen', maar op meerdere posities zijn versterkingen nodig

22 december 2017 om 17:15 • Aangepast 20 november 2020 om 19:35
nl
Gianluca Nijholt vindt dat er in de winterstop versterkingen moeten komen bij NAC Breda. Hij denkt daarbij aan meerdere posities, maar volgens de middenvelder mist de club momenteel in ieder geval scorend vermogen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De prestaties van NAC blijven de eerste seizoenshelft achter. De ploeg van coach Stijn Vreven staat momenteel zestiende en is een serieuze kandidaat voor degradatie. 

Met vlagen voetbalt de ploeg best aardig. De verdediging maakt na het debacle tegen Ajax weer wat progressie, maar aanvallend kan het team nog altijd geen vuist maken. Als NAC het degradatiespook uit Breda wil verjagen, moet er versterking komen. Dat vindt in ieder geval middenvelder Gianluca Nijholt.

Wachten op privacy instellingen...


Versterkingen
"Ik denk dat er op een aantal posities versterkingen bij gaan komen", zo zegt hij. "Dat is heel normaal, dat gebeurt ieder seizoen bij elke club. We missen vooral scorend vermogen. Met de trainer hebben we een goed gesprek gehad. Iedereen binnen NAC weet wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Dat gaat vanzelf goed komen, denk ik."

Er wordt bij NAC in ieder geval hard aan gewerkt aan het halen van versterkingen, zo liet de club onlangs al aan Omroep Brabant weten. Er is budget voor en NAC denkt daarbij in eerste instantie aan een spits en een bepalende middenvelder.

Wachten op privacy instellingen...


Nieuwe leider van NAC?
Gianluca Nijholt is inmiddels op weg om een zekerheidje te worden bij NAC. De middenvelder, de eerste helft van dit jaar geteisterd door blessures, speelde de laatste drie wedstrijden weer en dat doet hij zeer verdienstelijk. Nijholt brengt onder meer ervaring en rust.

"Vier weken geleden praat of schrijft niemand over je", zegt Nijholt lachend. "En nu hoor ik dat ze me tegenwoordig als leider zien. Met mijn leeftijd ben je al snel een leiderstype, maar ik doe gewoon mijn ding. Ik moet gewoon zorgen dat ik zo door blijf gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.