Alle alarmbellen gaan af als de politie een melding krijgt van gewapende mannen bij een speeltuin

EINDHOVEN - De politie is woensdag met groot materieel uitgerukt om twee mannen te omsingelen die een wapen bij zich hadden. De mannen liepen in de buurt van een speeltuin en basisschool in Eindhoven. Het bleek later te gaan om een airsoftwapen dat de twee mannen buiten wilden uitproberen.

Dat laat de politie weten op Facebook. "Dit soort meldingen worden zeer serieus genomen en het kon zomaar anders aflopen."

De politie beschrijft dat de meldkamer een melding ontving waarbij direct de alarmbellen gingen rinkelen. "Er gaat van alles door je heen", schrijft de politie. "Maar het belangrijkste: zo snel mogelijk ter plaatse om het gevaar te laten stoppen of uit te schakelen."

Schietvesten aantrekken
De opgeroepen eenheden spraken af bij een ontmoetingsplek in de buurt van de straat waar de twee personen zouden zijn. "Elke seconde telt op dat moment. Dus in rap tempo die schietvesten aan."

De agenten kwamen dichterbij. "Wat ze toen zagen maakte iedereen direct scherp. Voor de man lag een voorwerp dat door de collega's werd herkend als een half automatisch langeafstandswapen, in de volksmond ook wel 'sniper' genoemd.'

Omsingeling
De agenten trokken hun wapens en omsingelden de mannen. De mannen riepen meteen dat het om een airsoftwapen ging. Een van de twee mannen was lid van de airsoftvereniging en wilde het nieuwe wapen afstellen. Het is verboden om een airsoftwapen buiten een daarvoor aangegeven omgeving te gebruiken.

De twee werden meegenomen naar het bureau. Een van hen werd niet veel later in vrijheid gesteld. De ander, de eigenaar van het wapen, heeft zijn fout erkend. Er wordt nog gekeken naar zijn lidmaatschap van de airsoftbond.
Meer over dit onderwerp:
eindhoven wapens
Deel dit artikel: