Bij Marjan Strijbosch is het alle dagen kerst: 'Maar achter deze diva schuilt wel een werkpaard'

24 december 2017 om 14:52
nl
Bij de Eindhovense diva, zakenvrouw en selfmade miljonair Marjan Strijbosch is het eigenlijk altijd kerst. Pracht, praal en een overdaad aan versiersels staan op haar lijf geschreven. “Dat zit gewoon in mijn bloed, ik hou van mooie dingen”, zei de pasgetrouwde Strijbosch zondag in KRAAK. Geen wonder dus dat het kerstfeest bij haar thuis uitgebreid wordt gevierd. “Wij vieren vijf dagen lang kerst.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dat ze zich al die mooie dingen kan veroorloven, kwam haar niet zomaar aanwaaien. Marjan Strijbosch heeft er keihard voor moeten werken. Op haar zestiende vertrok haar familie naar het buitenland en bleef ze alleen achter.

Succesvolle zakenvrouw
Ze haalde de benodigde diploma’s en opende een succesvolle winkel in kinderkleding. Want verkopen, dat kon ze. “Dat heeft mij groot gemaakt, ik had het in mijn vingers. Mijn vader zei dat ik sneeuw aan een Eskimo zou kunnen verkopen. Mensen zien mij in galajurk en behangen met diamanten maar dat is de werkelijkheid niet. Achter deze diva schuilt wel een werkpaard.”

Ze mocht een tijd geleden wel weer even ervaren hoe het is om al die rijkdom niet meer te hebben. Voor het tv-programma Steenrijk, Straatarm ruilde ze een week lang met het budget van een gezin dat het met aanzienlijk minder moet doen. Ze kreeg vijftig euro voor een week.

Een beetje verwend
Toen merkte Marjan wel dat ze toch een beetje verwend is. Ze moest ineens op koopjes in de folders gaan letten. “Ik kom nooit in de supermarkt. Ik heb achttien jaar lang een kok gehad. Het was ook zo koud in dat huis waar ik naartoe ging. Die mevrouw van 31 had zo’n slecht bed dat ze al een versleten rug had”, vertelt ze.

Daarom geeft Marjan de vrouw als kerstcadeau een gloednieuw bed. “Er wil alleen niemand bezorgen vandaag, misschien krijgt ze het bed pas na de kerst. Ik doe mijn best.” De aflevering van Steenrijk, Straatarm is woensdag 27 december te zien op SBS 6.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!