Vechtpartijen na stapnacht in Tilburg: acht arrestaties

TILBURG - De kerstgedachte was in de nacht na tweede kerstdag ver te zoeken in Tilburg. In het uitgaanscentrum braken diverse vechtpartijen uit na sluitingstijd van de horeca. In totaal werden er acht mensen opgepakt.

Op het Pieter Vreedeplein ging het om half vier 's nachts mis. Een aantal cafébezoekers ging op straat met elkaar op de vuist. Toen de politie een van de vechtjassen wilde arresteren werd de sfeer grimmig.

Agenten bekogeld
Agenten werden bekogeld met spullen en mensen gingen in de weg staan. Een politiehond en wapenstok moesten eraan te pas komen om de rust weer te laten keren. Vijf mannen (20 tot 27) werden opgepakt.

Op de Heuvel ging het een uur later mis. Tien ruziemakers deelden daar rake klappen uit voor de deuren van een restaurant. Ook beledigden ze agenten.

Aanhouding met geweld
De agenten dreven de groep uit elkaar. Een 20-jarige Tilburger gooide daarna een glas naar de politie. Hij moest met geweld worden aangehouden omdat hij zich verzette.

De man had veel te veel gedronken bleek uit een blaastest. Verder werden er nog twee andere mensen aangehouden voor ruzie en vechten.

 

Meer over dit onderwerp:
tilburg heuvel pieter vreedeplein vechtpartijen