Diva Marjan Strijbosch moet een week rond zien te komen van 50 euro: ‘Dat viel niet mee hoor’

EINDHOVEN - De Eindhovense diva en selfmade miljonair Marjan Strijbosch was woensdagavond te zien in het succesvolle tv-programma Steenrijk, Straatarm op SBS6. Marjan en haar man ruilden een week lang met een gezin uit Etten-Leur, dat in de schuldsanering zit. Ze moesten rondkomen van vijftig euro, een hele uitdaging voor zakenvrouw Marjan.

Het moeilijkste vond Marjan het slapen in het andere huis. "Die mevrouw van 31 had zo'n slecht bed dat ze al een versleten rug had", legt ze uit. Ze besloot daarom na het programma het gezin een nieuw bed cadeau te doen.

De aflevering van Steenrijk, Straatarm was woensdagavond te zien op SBS6. Marjan Strijbosch ging er zelf ook voor zitten. Een week eerder zat er ook al een bekende Brabander in het programma. Toen ruilde de Tilburgse miljonair John Beerens met de alleenstaande moeder Medsi Richardson en haar drie dochters uit Tilburg.

Marjan merkte tijdens die week dat ze toch wel een beetje verwend is. Ze moest ineens op koopjes in de folders gaan letten. “Ik kom nooit in de supermarkt. Ik heb achttien jaar lang een kok gehad”, vertelt ze. "Het was wel een uitdaging voor mij."

Toch wilde de pas getrouwde Marjan heel graag meedoen aan het programma. "Ik zei dikwijls tegen Gerhard: doe eens rustig aan. Wij spenderen zoveel geld. Er zijn gezinnen met kinderen die met vijftig euro in de week moeten rondkomen. Wij hebben dat in één dag al nodig."

2200 euro
De familie Gadir kreeg het riante budget van het Eindhovense echtpaar: 2200 euro voor een week. Dat geld gaven ze onder andere uit aan hun allereerste keer uit eten en heel veel boodschappen. Ook werden er nieuwe kleren gekocht.

 

Deel dit artikel: