Agenten bekogeld met stenen en flessen nadat relschopper van brandweerwagen wordt gehaald in Veen

VEEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Veen twee mensen aangehouden na ongeregeldheden bij een in brand gestoken auto. De aangehouden mensen zijn een 48-jarige man uit Veen en een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg. Ze worden van verdacht van opruiing en belediging van agenten. Bij de ongeregeldheden werden de agenten bekogeld met stenen en flessen.

De man die verdacht wordt van belediging, komt vrijdagmiddag vrij. "Hij moet voor de rechter komen en moet zich iedere dag op het politiebureau melden", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. De ander zit nog altijd vast.

Bekogeld
Rond middernacht werd er op de kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat een sloopauto in brand gestoken. Een van de omstanders klom voor de lol op een van de brandweerwagens. Toen agenten de man van de wagen wilden halen en iemand aanhielden voor opruiing sloeg de sfeer om. Agenten werden bekogeld en een politieauto werd vernield. "Dit kunnen we natuurlijk niet tolereren", benadrukt van Hooijdonk. Niemand raakte gewond.

Burgemeester Fons Naterop laat weten dat hij het betreurt wat er donderdagnacht in Veen is gebeurd, in het bijzonder richting de hulpverleners. Naterop keurt het geweld van de relschoppers richting de politie dan ook volledig af. "Hulpverlenende diensten moeten hun werk zonder kunnen uitvoeren zonder dat omstanders hen daarbij lastigvallen."

'Passende maatregelen'
Volgens een woordvoerder van de gemeente Wijk en Aalburg is het draaiboek rondom de jaarwisseling hetzelfde als in andere jaren. "Voor elk scenario zijn er passende maatregelen", aldus de woordvoerder. Zaterdagavond worden de Van der Loostraat, Witboomstraat en Mussentiend afgesloten. Dit jaar wordt er geen feest gehouden op de kruising van deze straten.

LEES OOK: 87 van 100 verdachten oudejaarsrellen Veen vrijuit, justitie staat toch achter massale aanhoudingen

 

Deel dit artikel: